Košarka

Ženska košarkaška reprezentacija Filozofskog Fakulteta

Roster ekipe:

Anđela Ramljak 1.god Ukrajinski / Češki jezik
Ena Katarina 2.god Germanistika/Ruski jezik i književnost
Petda Spretnjak 2.god Poljski i povijest umjetnosti
Martina Brdarić 2.god Arheologija
Dorja Turk 2.god Kroatistika
Mirjam Vukšin 2.god
Maja Mikolaj 3.god Rumunjski jezik i lingvistika
Veronika Lukić 3.god diplomskog Psihologija
Sara Plavljanin 3.god Psihologija
Sanja Kovačević 2.god Psihologija
Petda Pergomet 2.god diplomskog Talijanski jezik i povijest umjetnosti
Kristina Blaić diplomirala Portugalski/ Slovački jezik
Anamarija Cvitković diplomirala (Hrvatski studiji)

Nove snage (brucošice):

Ana Čoić                 1. god  Španjolski/ Talijanski jezik
Ružica Kovač          1. god. Fonetika/ Hungarologija

Treneri:

Siniša Subjak(glavni)    1.god. diplomskog      Kroatistika
Vedran Jež(pomoćni)    2.god. dipomskog       Kroatistika

Voditeljica: Vesna Alikalfić, prof.

Košarkašice Filozofskog fakulteta imaju dugu tradiciju i uspješne rezultate već dugi niz godina. Uvijek u samom vrhu kako na Sveučilišnom prvenstvu tako i na drugim natjecanjima.

U akad. god. 2012/2013. godini ostvarile su odlične rezultate uz pomoć kolega, sjajnih trenera, Siniše Subjaka i Vedrana Ježa te pod vodstvom prof. Vesne Alikalfić.  U jakoj konkurenciji Sveučilišnog Prvenstva Zagreba, košarkašice FF-a su došle do samog finalu u kojem su se susrele sa jakom ekipom Ekonomskog Fakulteta. U napetoj završnici, naše studentice okitile su se se srebrnom medaljom te dobile nagradu za Fair Play. Nakon odličnog rezultata na Sveučilišnom prvenstvu Zagreba, FFZG je pozvan na međunarodni turnir „EuroZagreb“, održan na Ekonomskom Fakultetu. Turnir je organiziran od strane studenata i djelatnika Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom H.A.Š.K. Mladost i Sveučilišta u Zagrebu te u suorganizaciji sa Športskim društvom Ekonomskog fakulteta Zagreb. I tu su naše košarkašice predstavile Filozofski Fakultet u najboljem svijetlu osvojivši veliki pehar i brončanu medalju.

Za kraj vrijedi napomenuti da su pojedine košarkašice FFZG-a imale čast predstavljati Sveučilište Zagreba na Državnom sveučilišnom prvenstvu u Puli. Petra Prgomet i Sara Plavljanin nastupile su za reprezentaciju koja je osvojila zlatnu medalju te Sanja Kovačević koja je nastupila u 3na3 street ballu.

I u ovoj akademskoj godini ambicije košarkašica ostaju iste kao i u prethodnima, a to je doći do finala  Sveučilišnog Prvenstva Zagreba. Također, planovi su i sudjelovanje na jednom od brojnih međunarodnih turnira kako bi nastavili košarkašku tradiciju našeg Fakulteta.